12:10 / 20.04.2018.

Autor: V.M./O.R./HRT

Emanuel Vidović: pasatist i modernist

Igor Zidić

Igor Zidić

Foto: - / -

Uz 150. obljetnicu rođenja jednoga od utemeljitelja hrvatske moderne Emanuela Vidovića u Umjetničkom paviljonu održava se retrospektivna izložba o kojoj smo razgovarali s akademikom Tonkom Maroevićem i Jasminkom Poklečki Stošić.
Uz 150. obljetnicu rođenja i 65. obljetnicu smrti jednoga od utemeljitelja hrvatske moderne Emanuela Vidovića u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu održava se retrospektivna izložba 'Pasatist i modernist'.

30 godina nakon posljednje velike monografske izložbe, ovo je prvi put da se čak 120 Vidovićevih originala nalazi na jednom mjestu.

Pogledajte što je u uvodnom prilogu emisije A forum o Vidoviću ispričao povjesničar umjetnosti Igor Zidić:


U emisiji A forum, koju možete pogledati na usluzi HRTi, o Vidoviću i njegovoj retrospektivi, koja se može razgledati do 13. svibnja, razgovarali smo s ravnateljicom Umjetničkog paviljona Jasminkom Poklečki Stošić te povjesničarom umjetnosti i književnosti, akademikom Tonkom Maroevićem:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!