Engleska književna zvijezda David Mitchell u Hrvatskoj

24.09.2018.

11:31

Autor: V.M./M.V./HRT

-

-

Foto: - / -

Slavni pisac David Mitchell, koji je svjetsku slavu stekao romanom 'Atlas oblaka' prema kojem je snimljen i istoimeni holivudski hit, gostovao je u Zagrebu i Dubrovniku.
Slavni pisac David Mitchell, koji je svjetsku slavu stekao romanom Atlas oblaka' prema kojem je snimljen i istoimeni holivudski hit, gostovao je u Zagrebu i Dubrovniku.

U Dvorani Gorgona zagrebačkoga MSU-a Mitchell je u petak čitao svoje nove priče i odgovarao na pitanja publike, a filmski hit 'Atlas oblaka' s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi bio je dodatni magnet za publiku.

Film knjizi daje nov život i, naravno, laska autoru, a dobar je i za prodaju. Najdraže mi to je što knjiga tako dopire do mnogo više ljudi,  rekao je Mitchell.

Mitchell ističe da obožava putovanja. U Zagrebu ga, kaže, oduševljava posebno svjetlo: Nebo je ovdje nekako veliko, ove su turneje uvijek izvrstan način za približavanje moje poetike novoj i staroj publici.

Unatoč globalnom uspjehu, David Mitchell - čini se - nije podlegao izazovima slave, što možda najbolje ilustrira objava pisca i dugogodišnjega suradnika HRT-a Andrije Škare, koji je na Facebooku ovjekovječio spontani susret s Mitchellom uoči nastupa u MSU-u:David Mitchell svoju je vikend-turneju nastavio u subotu u zagrebačkom klubu Booksa gdje je govorio o književnosti i politici, a završio u nedjelju u Kreativnoj četvrti Dubrovnika - Lazaretima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!