10:41 / 02.04.2019.

Autor: Mirna Farkaš Slamon/V.M./HRT

Europska vidljivost hrvatskih glazbenika

-

-

Foto: - / -

Ovih dana krovni je savez hrvatskih glazbenih udruga 'Unison' u Zagrebu ugostio Iana Smitha, predsjednika Europskog glazbenog vijeća, čiji je 'Unison' članica, pa je bilo i govora o boljoj vidljivost glazbenika u Europskoj uniji.
Udruga 'Unison' je krovni savez glazbenih udruga koji je nakon osnutka 2015. godine preuzeo funkciju Instituta hrvatske glazbe. Ovih dana udruga je u Zagrebu ugostila Iana Smitha, predsjednika Europskog glazbenog vijeća, čiji je 'Unison' članica, pa je bilo i govora o boljoj vidljivost glazbenika u Europskoj uniji.

- Naši su članovi udruge iz cijele Europe, a mi, iako nam je baza u Bonnu u Njemačkoj, direktno surađujemo s Europskom komisijom u Briselu. Mi zastupamo svoje članove od kojih neki imaju izravan kontakt s europskim političarima, ali mnogi nemaju, pa smo mi njihov glas, kaže Ian Smith.

Predsjednik 'Unisona' Goran Končar istaknuo je da je jako važno biti dijelom organizacije koja se bavi glazbenim životom Europe.

Uz organizaciju i vođenje Glazbene nagrade Porin, Hrvatskog natjecanja mladih glazbenika Papandopulo, Karlovačko RockOff glazbenog festivala te mnogih drugih događanja vezanih uz glazbu, ključne aktivnosti udruge 'Unison' su osmišljavanje, postavljanje i vođenje projekata koji pomažu razvoju domaće glazbene industrije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!