18:27 / 27.02.2019.

Autor: M.Š./HRT

Filip Merčep i Pierre-Andréa Valade u Majstorskom ciklusu

-

-

Foto: - / -

28. veljače, u 19.30 u KD Lisinski, Simfonijski orkestar HRT-a nastupit će pod ravnanjem gosta iz Francuske, maestra Pierre-Andréa Valadea i uz solista na udaraljkama Filipa Merčepa.
U četvrtak, 28. veljače, u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) nastupit će pod ravnanjem gosta iz Francuske, maestra Pierre-Andréa Valadea i uz solista na udaraljkama Filipa Merčepa.

Na programu su djela koja spajaju suvremeni s klasičnim repertoarom: 'Gymnopédies' Erika Satiea u orkestraciji Claudea Debussyja,  'Vibrafonietta' Ive Maleca, Koncert za udaraljke i gudački orkestar Franza Cibulke i Igora Lešnika te 9. simfonija u C-duru, D. 944, 'Velika' Franza Schuberta

Filip Merčep na koncertu će izvesti dva djela: Koncert za udaraljke Franza Cibulke i Igora Lešnika te Vibrafoniettu  Ive Maleca, barda suvremene glazbe koji je svoj put počeo prije više od pola stoljeća u Parizu. Vibrafoniettu  je Malec napisao za Igora Lešnika, našeg udaraljkaša svjetskog glasa, a Lešnik je koautor Koncerta za udaraljke  kojeg će izvesti njegov bivši student s Muzičke akademije u Zagrebu Filip Merčep.

Što očekuje od sutrašnjeg koncert otkrio je Filip Merčep za emisiju Dobar dan, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!