15:34 / 08.03.2019.

Autor: E.L.S./Hina

Film Dom redatelja Darija Pleića od 14. ožujka u kinima

-

-

Foto: - / -

Radnja je smještena u prekrasno nedjeljno jutro, ona se budi i gleda ga kako ukrcava zadnje komade namještaja u kamion.
Film Dom redatelja Darija Pleića, koji tematizira aktualnu temu deložacija, a najavljuje se kao jedan od najeksplicitnijih domaćih filmova "začinjen i značajnom količinom ljubavi i erotike", prikazuje se od petka na Ženijalnom vikendu u nezavisnim kinima, a od 14. ožujka kreće u redovnu kino distribuciju u Cinestar kina.

-
Tema filma je aktualna zbog korumpiranog sustava i pohlepe bankara glavnim likovima, koje igraju Judita Franković i Mislav Čavajda, prijeti deložacija. Pred njima je izbor,  ili će se pomiriti s nepravdom ili će pokazati otpor i tako pronaći način da ih nesreća koja ih je zadesila razdvoji zauvijek - stoji u najavi filma.

Dodaje se kako je "Dom okupio je "impresivnu filmsku ekipu te naznačio neki novi smjer priče koja posljednjih godina ne silazi s naslovnica deložacije uslijed nemogućnosti plaćanja kredita".

Pored Judite Franković i Mislava Čavajde uloge imaju Katarina Baban, Nikša Butijer, Alen Liverić, Filip Vidović i Sara Moser.

- Egzistencijalna pitanja, depresija i monotonija isprepliću se sa strašću i ljubavlju i pokušavaju dati odgovor na pitanje može li ljubav pobijediti deložaciju - izjavio je redatelj, producent i scenarist filma, Dario Pleić u povodu početka kino distribucije.

Radnja je smještena u prekrasno nedjeljno jutro, ona se budi i gleda ga kako ukrcava zadnje komade namještaja u kamion.

- Dok beba mirno spava, njih dvoje broje zadnje sate u svojem domu čekajući deložaciju. Budućnost je nesigurna, ali izbor pred njima jednostavan je. Moraju odlučiti hoće li prihvatiti nepravdu ili joj se oduprijeti -, kratki je opis filma.

Dario Pleić je 1995. napisao dramu Cry for Innocence, koja je premijerno prikazana na Festivalu Fringe u Edinburghu, a od 1996. godine režira i producira dokumentarne filmove (Povijest nogometa), reklame, špice i promotivne filmove.

Godine 2009. režirao je Game Over, segment omnibusa Zagrebačke priče, a četiri. Triler Nije sve u lovi (2013.) u produkciji Interfilma njegov je dugometražni prvijenac. Drama Dom njegov je drugi dugometražni film u produkciji Filmskog kolektiva, Sekvence, F&ME i Embria. Između ostalog režirao je TV serije Loza i Mamutica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!