Film "Sve u isto vrijeme" dominirao na dodjelama nagrada Spirit

05.03.2023.

13:23

Autor: Hina/HRT/A.V.

Film "Sve u isto vrijeme" dominirao na dodjelama nagrada Spirit

Film "Sve u isto vrijeme" dominirao na dodjelama nagrada Spirit

Foto: AUDE GUERRUCCI / Reuters

Film "Sve u isto vrijeme", koji se bavi idejom paralelnih stvarnosti, osvojio je nekoliko filmskih nagrada u subotu, uključujući za najbolji igrani film, na dodjeli nagrada Spirit, jednoj od posljednjih velikih holivudskih svečanosti prije Oscara sljedećeg vikenda.

Film o kinesko-američkoj vlasnici praonice rublja koja se bori s plaćanjem poreza usred obiteljskih previranja osvojio je zadnjih tjedana mnogo trofeja na dodjelama holivudskih nagrada uoči dodjele Oscara 12. ožujka.


Film je pobijedio u svakoj kategoriji nagrada Spirits u kojoj je bio nominiran na ceremoniji održanoj u golemom šatoru na plaži Santa Monica u Los Angelesu u čast nisko i srednjebudžetnih filmova.


Glasači su dodijelili sedam nagrada filmu, koji je snimljen za oko 25 milijuna dolara i postao je najveći hit neovisnog studija A24, s globalnom zaradom na kino blagajnama iznad 100 milijuna dolara.


- Ovo je previše. Baš smo sretni!, rekao je suredatelj Daniel Scheinert, preuzimajući posljednju nagradu večeri.


Michelle Yeo osvojila je nagradu za najbolju glumačku izvedbu. Ovo je prva godina u kojoj se Spirit Awards odlučio za rodno neutralnu glumačku kategoriju i ukinuo nagrade za najboljeg glumca i glumicu.


Scheinert i Daniel Kwan osvojili su nagrade za režiju i najbolji scenarij.


Trenutno je u tijeku glasovanje za Oscare koje se zaključuje u utorak, prije nego što se sljedeće nedjelje na blještavoj ceremoniji podijele najpoželjniji zlatni kipići u Hollywoodu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!