Film "Tereza37" pobjednik filmskog festivala u Puli

04.09.2020.

12:07

Autor: Radić/Podnevni dnevnik/HRT

default error photo
Veliku zlatnu arenu dobio je film Tereza 37 Danila Šerbedžije. Nagradu publike dobio je film Otac Srđana Golubovića.
Film "Tereza37" Danila Šerbedžije dobitnik je velike Zlatne Arene za najbolji film na 67. Pulskome filmskom festivalu dok je nagrada publike Zlatna vrata Pule pripala filmu "Otac" Srdana Golubovića.

Pula: 67. Pulski filmski festival - 16 filmskih naslova u utrci za Zlatne Arene
Premijera "Ribanja i ribarskog prigovaranja" u Puli

Filmu "Tereza37" produkcijske kuće Focus media producentice Irene Marković pripalo je još pet Zlatnih Arena i to za režiju Danilu Šerbedžiji, za scenarij Lani Barić, za najbolju sporednu žensku ulogu Ivani Roščić za ulogu Renate u filmu, za montažu Dubravki Turić te za masku Snježani Gorup.

- Taj film se može smatrati pobjednikom festivala - objavio je u Podnevnom dnevniku HRT-a Zlatko Vidačković, umjetnički ravnatelj festivala.

Tri Zlatne Arene na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio je film "Ribanje i ribarsko prigovaranje" redatelja Milana Trenca i to Zlatnu Arenu za najbolju mušku glavnu ulogu Radi Šerbedžiji za ulogu Petra Hektorovića, za najbolju sporednu mušku ulogu Leonu Lučevu za ulogu Paskoja te za glazbu koja je dodijeljena Igoru Paru.

Filmu "Mater" redatelja Jure Pavlovića pripale su tri Zlatne Arene - za glavnu žensku ulogu Darii Lorenci- Flatz, za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i za kameru Jani Plećaš, a tom je filmu pripala i nagrada "Breza" za najboljeg debitanta, dok je film "Mare" redateljice Andree Štaka osvojio također dvije Zlatne Arene i to za kostimografiju Sari Giancane i Valentini Vuković te za scenografiju Jani Plećaš.

Zlatna Arena za vizualne efekte u filmu dodijeljena je Vedranu Štefanu za film "Ideš ? idem" redatelja Ljube Zdjelarevića. Prvi put u povijesti Pulskog festivala nagrada publike je dobila ocjenu 5.0. Zlatna Arena za specijalne efekte u filmu ove godine nije dodijeljena.U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna Arena za najbolji film dodijeljena je filmu "Agina kuća" redateljice Lendite Zequiraj,  za režiju Metodu Pevecu za film "Ja sam Frenk" a za glumačko ostvarenje dodijeljena je Goranu Bogdanu za ulogu Nikole u filmu "Otac" redatelja Srdana Golubovića.

Ocjenjivački sud djelovao je u sastavu Lina Kežić (predsjednica), Dana Budisavljević, Ksenija Marinković, Vesna Mort i Danko Vučinović. Nagrade će dobitnicima biti predane večeras u pulskoj Areni prije prikazivanja filma "Berge istra".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!