12:09 / 10.07.2019.

Autor: HRT

"Fine strine s Opatovine" otvaraju Histrionsko ljeto

-

-

Foto: - / -

Popularni tekst američkog dramatičara Josepha Kesselringa iz 1939., Nino Škrabe transponirao je u suvremenu hrvatsku zbilju i prilagodio domaćem mentalitetu i jeziku.
Premijerom predstave "Fine strine s Opatovine", koju prema tekstu Nina Škrabea inspiriranom crnom komedijom "Arsen i stare čipke" režira Zoran Mužić, Glumačka družina Histrion otvorit će u subotu, 13. srpnja, 34. Histrionsko ljeto na Opatovini, gdje će se predstava izvoditi do 31. kolovoza.

Popularni tekst američkog dramatičara Josepha Kesselringa iz 1939., Nino Škrabe transponirao je u suvremenu hrvatsku zbilju i prilagodio domaćem mentalitetu i jeziku, pa je tako urnebesna farsa o obitelji umobolnih ubojica dobila svoje pandane u trojici braće i njihovim "teticama s Opatovine".

Tetice glume Slavica Knežević-Torjanac i Ankica Dobrić, braću Andrej Dojkić, Davor Svedružić i Franjo Kuhar, a glumački ansambl još čine Vanda Winter, Tomislav Martić, Damir Lončar, Žarko Savić, Martin Kuhar i Dinka Vuković. Scenograf je Enes Hodži-Arči, a kostime osmišljava Elvira Ulip.

Predstava će imati i tri pretpremijerne izvedbe, i to 10., 11. i 12. srpnja, a igrat će do 31. kolovoza svaki dan osim nedjeljom i ponedjeljkom, u 21 sat.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su režiser Zoran Mužić i glumac Damir Lončar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!