11:10 / 30.10.2018.

Autor: V.M./M.V./HRT

Fotografski Oscar Marini Paulenki i Lei Vene

-

-

Foto: - / -

Marina Paulenka i Lea Vene - kustosice središnje izložbe ovogodišnjeg međunarodnog festivala fotografije Organ vida, održanog u Zagrebu, osvojile su najprestižniju svjetsku fotografsku nagradu 'Lucie'.
Marina Paulenka i Lea Vene - kustosice središnje izložbe ovogodišnjeg međunarodnog festivala fotografije Organ vida, održanog u Zagrebu, osvojile su najprestižniju svjetsku fotografsku nagradu 'Lucie' za izvanredna postignuća.

Fotografski Oscar, kako nagradu nazivaju, u njujorškom Carnegie Hallu dodijeljen im je za tematski fokus jubilarnog desetog festivala Organa vida – 'Ženske perspektive danas'. Izložba je bila postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti pod nazivom 'Uključene, aktivne, svjesne', a obuhvaćala je radove dvadeset umjetnica iz cijeloga svijeta.

Nagradu su osvojile u velikoj konkurenciji kustosa iz Muzeja suvremene umjetnosti u Los Angelesu, Art Galerije Washington, Fondazione Prada i mnogih drugih.

Ova nagrada je ujedno i priznanje našem festivalu Organ vida. Važno nam je i to da se radi o izložbi koja promovira žene fotografkinje te da je primijećen i nagrađen ženski doprinos fotografiji. Ta nagrada pridonosi vidljivosti, zastupljenosti i afirmaciji fotografije u široj društvenoj percepciji. Ona je rezultat rada svih naših suradnica i suradnika iz festivalskog tima,  izjavila je Marina Paulenka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!