15:46 / 24.04.2018.

Autor: V.M./V.K./HRT

Francesca Melandri o politici, terorizmu, ljubavi…

-

-

Foto: - / -

U putovanju na koje kreće junakinja romana 'Eva spava' zrcale se povijest, politika, terorizam, ljubav, prijateljstvo, lojalnost, homoseksualizam… O tim temama razgovarali smo s talijanskom spisateljicom Frencescom Melandri.
Jedna od ponajboljih suvremenih talijanskih književnica Francesca Melandri, koja je svojim prvijencem 'Eva spava' osvojila i publiku i kritiku, nedavno je gostovala na odlično posjećenoj tribini Razotkrivanje u Talijanskom kulturnom institutu u Zagrebu.

Hrvatski čitatelji upoznali su ju 2014. godine kada je objavljen prijevod njezina drugog romana 'Viši od mora', a sada je se u Zagreb vratila predstaviti upravo svoj prvijenac 'Eva spava'.
Nagrađivana talijanska književnica Francesca Melandri u Zagrebu
1397 kilometara - toliko traje putovanje na koje kreće junakinja romana 'Eva spava' Frencesce Melandri, a u tim se kilometrima zrcale makro i mikro povijest, politika, terorizam, ljubav, problemi identiteta, prijateljstva, lojalnosti, homoseksualizam…

O svim tim temama razgovarali smo s uspješnom talijanskom spisateljicom koju smo ugostili u emisiji Treći format, koju osim nedjeljom na HRT3 možete pratiti i na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!