20:47 / 23.06.2021.

Autor: Ivana Šilović/Dnevnik/IMS/HRT

"Francuzica" na poklon gledateljima

Kampanja "Adio korona"

Kampanja "Adio korona"

Foto: HTV / HRT

Splitska kulturna scena rekla je Adio korona. Zahvaljujući toj kampanji, u Splitu je održana prva kazališna predstava pred punim gledalištem. Sve je pratila Ivana Šilović.

Nagrađivana "Francuzica" Ilije Zovka, topla i životna priča o dvoje ljudi u zreloj dobi koji nakon brojnih brodoloma ne odustaju od ljubavi, trebala bi biti smjernica za sva buduća kulturna događanja u Hrvatskoj.

Po prvi puta pred punim gledalištem odigrat će se predstava. Uzbuđeni su glumci, ali i publika, javila je Ivana Šilović

Predstava je rezultat sjajne suradnje između HNK Split i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Kažu da tijekom proteklog razdoblja imaju 65-70% procijepljenih, ansambl je u pandemiji praktički prošao neokrznut, a uspjeli su odigrati većinu predstava.

Prema riječima ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željke Karin, epidemija nije gotova te poziva na cijepljenje.

 Kampanja Adio  korona dar je onima koji su se cijepili i pridržavali se mjera. Večeras su podijeljene karte onima koji su predočili potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili o testu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!