"Glas ljubavi": veliki povratak Kostadinke Velkovska

02.04.2021.

16:07

Autor: Vijesti iz kulture/HRT

Kostadinka Velkovska

Kostadinka Velkovska

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Dvije godine je nismo vidjeli na pozornici, a u posebnoj večeri ljubavne poezije glumica Kostadinka Velkovska vratila se u velikom stilu. 

U monodrami "Glas ljubavi" zasjala je sinoć u Centru za kulturu Trešnjevka pod redateljskom palicom Borisa Svrtana. Predstava je spoj poezije, glazbe i pjesama pa glumicu na sceni prati glazbenik Toni Eterović. 

Dramaturgiju potpisuje Vesna Đikanović koja poručuje kako se jedino uz plemenitu i vječnu emociju ljubavi možemo odmaknuti od buke civilizacije i osluhnuti napetost daha, puls egzistencije.


- Naslov je „Glas ljubavi“ jer ljubav je jedan motor našeg života jer ljubav nije samo između muža i žene nego voljeti djecu, voljeti obitelj, voljeti ljude, rekla je Kostadinka Velkovska.

"Glas ljubavi"

"Glas ljubavi"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Redatelj Boris Svrtan kaže da je odabrano desetak autora, od kojih su neki hrvatski, a neki makedonski.


- Uglavnom, budući da je ljubav u pitanju birali smo pjesnikinje Vesnu Krmpotić, Dortu Jagić, Sibilu Petlevski i tako dalje. Imamo posla s jednom od najizdržljivijih glumica na ovoj planeti, ona je apsolutno kandidat za najboljeg povratnika na scenu, istaknuo je Svrtan.

"Glas ljubavi"

"Glas ljubavi"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!