15:33 / 26.11.2019.

Autor: HRT

Glazbeni dani HRT-a iduće dvije godine u Opatiji

-

-

Foto: - / -

Opatija će i sljedeće dvije godine ponovno biti domaćin Glazbenih dana HRT-a. U idućoj godini bit će to potkraj veljače s koncertnom večeri Jazz orkestra i Dorom.
Nakon što se ove godine Dora vratila u Opatiju nakon osam godina izbivanja Opatija će i sljedeće dvije godine ponovno biti domaćin Glazbenih dana HRT-a. U idućoj godini bit će to potkraj veljače s koncertnom večeri Jazz orkestra i Dorom - izborom hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije.

Potvrdili su to današnjim potpisom ugovora u Centru Gervais glavni ravnatelj HRTa, gradonačelnik Opatije te vodstvo tvrtke Opatija 21 i Festivala Opatija.

- 2020. godine Glazbeni dani HRT-a trajat će samo dva dana i to 28. i 29. veljače koje će HRT izravno prenositi. Ovdje će biti koncert opatijskih serenada našeg Jazz orkestra HRT-a, a izbor pjesme za pjesmu Eurovizije Dora 2020. iz Dvorane Marino Cvetković, rekao je Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a.

 Za grad ta manifestacija ima veliku važnost jer uz nekadašnji festivalski sjaj donosi mu i veliku posjećenost te puni hotele u zimskim mjesecima.

- Za nas je jako važno da je to u veljači jer je to mjesec kada svi želimo imati više posjetitelja, glamura u Opatiji i idemo u susret Rijeci Europskoj prijestolnici kulture, istaknuo je Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!