Gledajte koncerte Ansambla LADO iz vlastitog doma

10.04.2020.

17:57

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Iako ništa ne može zamijeniti izravan kontakt umjetnika i publike, Ansambl LADO poručio je da i dalje ostaje povezan s ljubiteljima tradicijske umjetnosti tijekom trajanja pandemije koronavirusa. Detalje smo doznali od ravnatelja Krunoslava Šokca.
Iako ništa ne može zamijeniti izravan kontakt umjetnika i publike, Ansambl LADO poručio je da i dalje ostaje povezan s ljubiteljima tradicijske umjetnosti tijekom trajanja pandemije koronavirusa.

Na svom YouTube kanalu LADO je objavio snimke različitih koncerata koji se mogu gledati iz udobnosti vlastitog doma. Tako će mnogi imati priliku pogledati snimku korizmenog koncerta održanog 2018. godine u Zagrebačkoj katedrali kada je izveo program 'Gospin plač':- Uz korizmene koncerte, na našem YouTube kanalu mogu se pogledati i neki od popularnih cjelovečernjih plesnih koncerata koje je izvodio u posljednje četiri godine, poput programa ‘Neka sjaji sunce svima’ osmišljenog povodom proslave 70. obljetnice umjetničkog djelovanja Ansambla LADO te rođendanskih koncerata ‘Antologija I’ i ‘Antologija II’, poručuju iz našeg najpoznatijeg folklornog ansambla. Video sadržaj ostaje trajno dostupan na YouTube kanalu Ansambla LADO, a neki od Ladovih koncerta mogu se pronaći i na digitalnoj platformi HRTi, dok se aktualnosti o radu Ansambla LADO mogu se pratiti i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Ansambl LADO od nedavno ima i novog umjetničkog direktora. Tu zahtjevnu funkciju preuzeo je Krunoslav Šokac koji se video pozivom uključio u emisiju Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!