Global Citizen Live festival održat će se diljem svijeta 25. rujna

17.07.2021.

12:43

Autor: M.Š./Hina/HRT

Central Park

Central Park

Foto: T Photography / Shutterstock

Global Citizen Live festival održat će se u nekoliko gradova diljem svijeta istoga dana ove godine, 25. rujna.

Lagos, Rio de Janeiro, New York, Pariz, London, Seul, Los Angeles i Sydney samo su neke od lokacija na kojima ljudi mogu prisustvovati festivalu, a mnogi gradovi će ga tek najaviti.

Glazbenici među kojima su Billie Eilish, Coldplay i Green Day 25. rujna će nastupiti na koncertima u sklopu festivala koji potiče jaču borbu protiv siromaštva, bolesti i klimatskih promjena.

- Dok trošimo milijarde dolara na istraživanje svemira, Global Citizen Live nas vraća na zemlju te nas podsjeća da dobrotvornost polazi od doma i da moramo očuvati našu zemlju', kazao je nigerijski ministar vanjskih poslova Geoffrey Onyeama dodajući da ''svemir može pričekati''.

Koncerti uživo održat će se ispod Eiffelovog tornja u Parizu kao i u Londonu, Los Angelesu i Central Parku u New Yorku, gdje su istim povodom mnogi glazbenici već nastupali ranije. Glasnogovornik je priopćio da još nije poznato koji će izvođači biti fizički prisutni, a koji će pjevati na daljinu.

Događaje će prenositi YouTube, Twitter i međunarodne televizijske postaje.

U svibnju je inicijativa Global Citizen organizirala koncert s ciljem poticanja globalne kampanje cijepljenja protiv bolesti covid-19.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!