Godišnje nagrade zagrebačkoga HNK-a

01.07.2019.

11:06

Autor: Mirna Farkaš Salamon/V.M./HRT

default error photo
Završena je uspješna sezona u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Uz svečani koncert 'Od Evite do Harryja Pottera' dodijeljene su i nagrade zaslužnim umjetnicima.
Završena je uspješna sezona u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. To je proslavljeno atraktivnim koncertom 'Od Evite do Harryja Pottera', a najveće hitove filmske glazbe izveo je ansambl Opere. Uz svečani koncert dodijeljene su i nagrade zaslužnim umjetnicima.

Kad krenu vrućine, na kontinentu završava kazališna sezona. Zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište kraj svoje sezone proslavilo je dodjelom godišnjih nagrada. Za najbolja ostvarenja u dramskim predstavama nagradu 'Mila Dimitrijević' su dobili Alma Prica i Franjo Kuhar za uloge u predstavi Glumica.

- Konačno mogu reći da jesam glumac jer mi se uloga zove Glumac, pa onda koristim i tu prigodu da istaknem da sam postao glumac, našalio se Franjo Kuhar.

Za najbolja ostvarenja u opernim predstavama nagrađeni su Ivana Lazar i Max Emanuel Cenčić.

- Stručna nagrada od ovakvog žirija je pjevačima uvijek potvrda da oni silni sati vježbanja i neprospavanih noći i muka po pjevanju, nisu bili uzalud, izjavila je Ivana Lazar, dobitnica Nagrade 'Marijana Radev'.

- Velika je to čast i vrlo sam bio iznenađen. Spontano sam došao iz Beča na uručenje nagrade, istaknuo je Max Emanuel Cenčić, dobitnik Nagrade 'Vladimir Ruždjak'.

Za najbolje ostvarenje u baletnim predstavama nagrade su dobili Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves.

- Oboje smo dobili nagradu za ulogu Anđela, samo je moj anđeo drugačiji. Balet je bio predivan i zadovoljstvo mi je primiti ovu nagradu, poručio je Guilherme Gameiro Alves, dobitnik Nagrade 'Oskar Harmoš'.

Sezonom koja je napunila gledalište HNK-a Zagreb zadovoljna je i intendantica Dubravka Vrgoč: Završavamo sezonu s velikim brojem gledatelja koji su prošli kroz HNK, s velikim brojem predstava koje smo izveli i sa sjajnim gostovanjima, napomenula je Vrgoč.

Nakon dodjele slijedila je poslastica za publiku - koncert najvećih filmskih hitova 'Od Evite do Harryja Pottera' u izvođenju ansambla Opere HNK.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!