10:33 / 12.04.2019.

Autor: Vesna Zovko/I.H./HRT

Goran Matić predstavlja zbirku poezije

-

-

Foto: - / -

Iako se na prvi pogled, odnosno prvo čitanje, doima izrazito tamnom i sjetnom, i njegova poezija je na tragu sretnog dolaska kući. I biranja ljubavi umjesto ega.
Društvene mreže postale su nove pjesničke pozornice. Na njima je, uz ostale, jedan od omiljenih pjesnika Goran Matić iz Beograda. Svoju prvu zbirku poezije predstavit će u ponedjeljak, 15. ožujka u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića.

- Ovaj svijet je dobar onoliko koliko smo mi dobri u njemu, voli reći pjesnik Goran Matić čiji su pjesnički svjetovi osvojili mnogobrojnu Facebook publiku.

Mnogi su ostali u čudu kada su otkrili da se iza strastvene originalne inovativne poezije krije pedesetogodišnji stolar, majstor juda, a ne neki zaneseni student književnosti, kako su ga mnogi virtualno doživljavali.

U radionici rodne kuće u Zemunu u istom danu se nekoliko puta u njegovim rukama izmjenjuju stolarski alati i pisaljke poezije. I vraćaju ga u vrijeme kada je bio student strojarstva.

Iako donedavno nije imao objavljenu nijednu zbirku poezije, uvršten je u nekoliko antologija suvremenog pjesništva, a njegove večeri poezije iznimno su posjećene.

Ruši stereotipe o pjesnicima kao o pomalo nespretnim nesportskim tipovima koji se vječito motaju po samotnim knjižnicama. No sportske dvorane i knjižnice nisu nespojivi svjetovi, kaže Goran dok sjedimo u Knjižnici Bogdana Ogrizovića pred zagrebačku promociju njegove prve zbirke poezije.

Iako se na prvi pogled, odnosno prvo čitanje, doima izrazito tamnom i sjetnom, i njegova poezija je na tragu sretnog dolaska kući. I biranja ljubavi umjesto ega.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!