09:20 / 19.02.2018.

Autor: HRT

Gospel ansambl Agape i Jazz orkestar HRT-a

-

-

Foto: - / -

U nedjelju, 25. veljače u 18 sati Gospel ansambl Agape nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i maestra Zdravka Šljivca.

U nedjelju, 25. veljače u 18 sati Gospel ansambl Agape nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i maestra Zdravka Šljivca.

Agape njeguju i promiču duhovnu glazbu. Gospel je engleska riječ za Evanđelje, a ujedno i naziv osobite glazbene vrste koju je taj zagrebački ansambl među prvima počeo izvoditi u Hrvatskoj, još od 1983. Iza njih je preko pet stotina koncerata, većinom humanitarnih, stotine pojedinačnih nastupa, mnogo zadovoljnih slušatelja, koncertnih dvorana i pohvalnih novinskih osvrta te mnoga gostovanja na televiziji i radiju. Tako su velikim koncertom u Lisinskom 2008., uz Revijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca i gostovanja poznatih estradnih zvijezda, obilježili 25. obljetnicu djelovanja.


Snimili su sedam albuma. Repertoar skupine vrlo je bogat: klasični i suvremeni gospel, crnačke duhovne pjesme, country gospel, gospel šansone i balade, jazz i blues gospel, božićne pjesme, skladbe naših suvremenika i vlastite skladbe. Posebno njeguju popularno a cappella pjevanje uz bit boxing i bogatu harmoniju. Članovi ove skupine dobrog su glazbenog obrazovanja, a njihov rad u sastavu amaterskog je karaktera ali profesionalne razine.

Koncertom Agape obilježavaju 35. godišnjicu djelovanja,  a na pozornici će im se pridružiti Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Ivana Kindl, Jacques Houdek, mladi iznimno nadareni operni pjevač Leon Košavić i zbor Zvjezdice.

Koncert će snimati kamere HTV-a, a izravni prijenos moći ćete pratiti na Radio Sljemenu.  Koncert pod nazivom "Slušam taj glas" u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavili su Darko Kovačević iz ansambla Agape.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!