22:51 / 08.03.2021.

Autor: Tamara Džebić Šaljan/Vijesti iz kulture/IMS/HTV/HRT

"Gušterov rep" - priče koje će vas šokirati i otvoriti vam oči

Knjiga "Gušterov rep"

Knjiga "Gušterov rep"

Foto: HTV/Vijesti iz kulture / HRT

Korana Serdarević već se svojom prvom zbirkom priča svrstala u sam vrh hrvatske suvremene književnosti. Zbirkom "Gušterov rep", večeras predstavljenom u knjižari Fraktura, samo je potvrdila da je titulu majstorice pripovijedanja itekako zaslužila.

Umjetna oplodnja, sretni razvodi, traume i njihovo zacjeljivanje, ožiljci koje pokazujemo ili pak skrivamo - sve su to teme naizgled svakodnevne i u književnosti vječno aktualne, koje u pričama Korane Serdarević postaju polazišna točka iz kojih autorica majstorski gradi napeto štivo.

- Ona nas uspijeva u svakoj priči iznenaditi, daje nam sadašnje vrijeme u jednom drugačijem ključu, rekao je Seid Serdarević, urednik.

Sam naslov zbirke, nastao po istoimenoj priči, višestruko je simboličan, počevši od same činjenice da gušteru rep može ponovo narasti baš kao što se i čovjek nakon pada može ponovno dignuti. No posljedice pada ostaju, a dizanje postaje sve teže.

Priče su ovo u kojima ćete se prepoznati ili ćete prepoznati baš svoju sestru, supruga ili susjedu... priče koje će vas i šokirati i otvoriti vam oči. No ovo su isto tako priče koje će vam nedostajati kad pročitate posljednje stranice ove sjajne knjige.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!