12:03 / 27.04.2020.

Autor: I.D./HINA

Hauser: Ne okupljajte se oko Arene, koncert je unaprijed snimljen

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hauser na ovom nastupu očekuje publike više nego ikad, i to one virtualne jer će streaming nastup biti dostupan diljem svijeta na njegovom YouTube kanalu u ponedjeljak u 19 sati.
Svjetski poznati violončelist Stjepan Hauser koji je prije nekoliko dana za večeras najavio streaming nastup u praznoj pulskoj Areni, pozvao je u ponedjeljak ujutro Puljane da odustanu od okupljanja oko amfiteatra, jer je koncert snimljen unaprijed.

- Zahvaljujem svima na velikom interesu za live streaming koncerta baš kao i želji da dođu do Arene. No, kako smo dobili informacije da ima ljudi koji planiraju doći do Arene u vrijeme streaminga, što nikako nije dozvoljeno niti sigurno, koncert je snimljen unaprijed, a streaming će biti u vrijeme kako je i planirano, rekao je novinarima Puljanin Hauser.

Dodao je da s obzirom na to da su javna okupljanja zabranjena, nije želio građane dovesti u situaciju da dolaskom ugroze svoje zdravlje.

- To je i razlog što sam ovakav koncert i streaming odlučio organizirati, da ga pratite iz sigurnosti vaših domova, istaknuo je Hauser.

Premda će Arena biti prazna, Hauser na ovom nastupu očekuje "publike više nego ikad, i to one virtualne jer će streaming nastup biti dostupan diljem svijeta" na njegovom YouTube kanalu u ponedjeljak u 19 sati.

Kako je napomenuo, koncert je posvećen borbi protiv koronavirusa, te svim djelatnicima odnosno ljudima koji rade na prvoj liniji obrane protiv koronavirusa.

- U ova teška vremena, ljudski je duh pokazao svu svoju snagu. Našli smo ga u ljudima koji nas svakodnevno okružuju čiji izvanredan posao spašava živote, u radnicima koji su na prvoj liniji i svima nama koji smo samo ostali kod kuće. Premda smo prisiljeni biti razdvojeni, ostali smo zajedno. Ostanimo zajedno dok držimo razmak i nađimo nadu u našoj humanosti, poručio je Stjepan Hauser, koji će ovim događajem još jednom svijetu pokazati i ljepotu pulske Arene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!