13:16 / 15.06.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

HAVC raspodijelio više od 2,4 milijuna kuna za filmove i serije

Chris Marcich, ravnatelj HAVC-a

Chris Marcich, ravnatelj HAVC-a

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Hrvatsko audiovizualno vijeće donijelo je na online sjednici održanoj u utorak odluke o raspodjeli sredstava prema javnom natječaju u kategorijama kratkometražnih igranih i eksperimentalnih filmova te za razvoj projekata serijskih televizijskih djela.

Za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje kratkometražnih igranih filmova pristiglo je ukupno 26 prijava, a sredstva su odobrena za tri filma u ukupnom iznosu od milijun kuna. 


U kategoriji proizvodnje eksperimentalnih filmova od 20 prijavljenih sufinancirat će se sedam filmova u ukupnom iznosu od 860.000 kuna.


Što se tiče razvoja projekata serijskih televizijskih djela sredstva su odobrena za osam projekata u iznosu od 600.000 kuna.


- Osim toga odobreno je šest zahtjeva za dodatne troškove snimanja filmova uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID 19, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. 


To su dugometražni igrani filmovi "Stric" redatelja Andrije Mardešića i Davida Kapca, "Zatvoreno za javnost" redateljice Vanje Juranić, ", "Sigurno mjesto" redatelja Juraja Lerotića, "Illyricvm" redatelja Simona Bogojevića Naratha, te kratkometražni "Klimanje" redateljice Paule Skelin, i "Sprovod" redatelja Šimuna Šituma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!