12:14 / 31.10.2019.

Autor: HRT

"Heroji se ne zaboravljaju" - priča o Peteru Tomichu

-

-

Foto: - / -

U hrvatskom veleposlanstvu u Washingtonu prikazan je dokumentarni film "Heroji se ne zaboravljaju", priča o Peteru Tomichu, američkom junaku hrvatskog podrijetla.
U hrvatskom veleposlanstvu u Washingtonu prikazan je dokumentarni film "Heroji se ne zaboravljaju", priča o Peteru Tomichu, američkom junaku hrvatskog podrijetla koji je žrtvujući život u japanskom napadu na Pearl Harbor spasio nekoliko stotina mornara s američkog broda.

Posmrtno mu je dodijeljeno najviše odlikovanje za hrabrost - Medalja časti.

- Ovaj dokumentarac o Peteru Tomiću u produkciji HRT-a promovira se u SAD-u po prvi puta, uz pomoć i potporu Ministarstva vanjskih poslova RH i prvenstveno uz potporu veleposlanika Pjera Šimunovića koji je prepoznao ovaj film, odmah u startu se oduševio njime i rekao da je to nešto što treba prikazati u Americi, objašnjava Vladimir Brnardić, scenarist filma i urednik Dokumentarnog programa HRT-a.

- To što je časnički namjesnik Peter Tomich napravio impresivno je. Njegovo nas djelo uči o liderstvu, o tome kako trebamo brinuti za naše mornare. Film je zadivljujući, odlično ispričana priča, kaže Delbert Terrell Jr., Zapovjedništvo inženjerskih snaga američke mornarice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!