Himalaja - tres: Trešnjevka!

24.01.2018.

13:43

Autor: Jasna Coce / V.M.

-

-

Foto: - / -

Izložba "Trešnjevka - prostor i ljudi" postavljena u Muzeju grada Zagreba dio je velikog projekta, započetog 2009., u kojem se predstavljaju zagrebački kvartovi.
Izložba Trešnjevka - prostor i ljudi postavljena u Muzeju grada Zagreba dio je velikog projekta, započetog 2009., u kojem se predstavljaju zagrebački kvartovi.

Na izložbi pratimo razvoj Trešnjevke od druge polovice 19. stoljeća do danas - njezin urbanistički i arhitektonski razvoj, industrijalizaciju, svakodnevni život kroz sport, kulturu, obrazovanje. Uz opsežnu dokumentaciju priču o Trešnjevki upotpunjuju priče i uspomene njezinih stanovnika.

U emisiji Pravac na treću o Trešnjevci i izložbenom projektu, koji se može razgledati do 25. veljače, govorili su autori izložbe Kristian Strukić i Goran Arčabić te Miroslav Klemm, nekadašnji stanovnik Trešnjevke i autor knjige Himalaja - tres, tres Trešnjevka.

Emisiju Pravac na treću, koju emitiramo utorkom na HRT3, pogledajte na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!