08:03 / 27.06.2020.

Autor: I.D./Paula Poljak-Morandini/Dobro jutro,Hrvatska/HRT

Hladoweena

-

-

Foto: - / -

Otiske vlastitih sjećanja, kazališna kostimografkinja i autorica izložbe Žarka Krpan likovno prenosi na odabrani materijal.
Ponovno je oživio varaždinski Centar za mlade. S novim imenom, u novom sadržajnom ruhu - u Centru P4 je otvorena izložba radova mlade autorice, ujedno i program ljetne Hladoweene te ovogodišnje Ljeto u Varaždinu.

Otiske vlastitih sjećanja, kazališna kostimografkinja i autorica izložbe Žarka Krpan likovno prenosi na odabrani materijal.

- Imam nekakve motive pletenica, pa šume, krošnje koje su kao nekakvi živčani neuronski sustav. Ja se zapravo koristim fotomanipulacijom. Znači, to su kolaži koji su otisnuti tehnikom sitotiska na tkanine, pleksiglas i folije. I nekakav važan element je ta prozirnost pa onda igra svjetlosti. Proziru se slike, sa svih strana drugačije izgledaju. I to je neka tema s kojom se ja zapravo bavim. I strast koju imam prema toj tehnici koja mi je jedna od omiljenih, rekla je Krpan.

- Vanima je krajem prošle i početkom ove godine odabrala 15 mladih umjetnika do 35 godina koji će imati priliku ponedjeljkom se izložiti javnosti, publici, po prvi puta samostalno. U sklopu Centra za mlade, odnosno Centra nezavisne kulture P4. Nekako smo se mi odlučili pokrivati ovu audio vizualnu i vizualnu djelatnost s obzirom na to da se tim i bavimo, rekao je Hrvoje Selec, Filmsko-kreativni studio Vanima.

Zanimljivu vizualnu priču mlade Varaždinke dopunjuje glazbena podloga benda u kojem i sama pjeva.

- Glazba mi je dosta bitna, isto kao i kostimografija koju sam studirala, pa ovim putem sam barem glazbenim putem htjela upoznati ljude s našim bendom Bewerly Brooks, pa ćemo puštati kratki album u sklopu izložbe koja se može pogledati tijekom mjesec dana, kazala je Krpan.

Izložbom je otvorena ovogodišnja Hladoweena, program besplatnih ljetnih događanja za mlade koji je prošle godine pokrenula Udruga VUK. U suradnji s ostalim udrugama, osmišljeni su programi tijekom ljeta pa će zgrada i dvorište Centra zaživjeti koncertima lokalnih bendova, DJ-eva, izložbama, putopisima, dokumentarnim filmovima.

Više doznajte u videozapisu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!