HNK-ov 'Tko pjeva zlo ne misli' na internetu gledalo 100 tisuća ljudi

20.03.2020.

13:34

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

default error photo
Umjesto u kazališnom gledalištu u udobnosti vlastitoga doma možete uživati u umjetničkim izvedbama. Zagrebački HNK u srijedu je na internetu prikazalo prvu predstavu 'Tko pjeva zlo ne misli' koju je gledalo više od 100 tisuća ljudi.
Umjesto u kazališnom gledalištu u udobnosti vlastitoga doma možete uživati u umjetničkim izvedbama. Zagrebački HNK u srijedu je na internetu prikazalo prvu predstavu 'Tko pjeva zlo ne misli' koju je gledalo više od 100 tisuća ljudi.

Predstavu je YouTube kanalu dnevnika 24 sata, s kojim je HNK ostvario ovu suradnju, pogledalo 40 tisuća ljudi, a kada se tome pribroje i posjetitelji Facebook stranice i web stranice samog kazališta ovaj dramski hit vidjelo je i lajkalo više od 100 tisuća gledatelja.

Nakon drame do kraja tjedna na istim će se platformama gledati kultni ‘Ero s onoga svijeta’ i kooprodukcijska predstava ‘Evanđelje’. To su samo neke od 39 predstava snimljenih posljednjih 5 godina, a koje će se, dok  je kazalište zatvoreno, moći pogledati online.
HNK Zagreb i Mala scena prelaze na web - To je doista eksplodiralo, sve te platforme gledali su ljudi u Argentini, Americi, u regiji... Gledala su djeca koja su dobila zadatak od učitelja da napišu online eseje na temu 'Tko pjeva zlo ne misli' i mi smo više nego zadovoljni, kaže intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč.

Ni umjetnici splitskog HNK-a nisu zaboravili svoju publiku. Skupina glazbenika iz Orkestra tamošnje Opere snimila je prigodni video, prvi od planiranih, kojim je pozdravila publiku i zaželjela nam svima što skoriji susret u zgradi teatra.

Iako su kulturno-umjetnički programi Europske prijestolnice kulture do daljnjega odgođeni, aktivnosti nisu potpuno ugašene. Umjetnik Babi Badalov, podrijetlom iz Azerbajdžana, s prebivalištem u Parizu, na zgradi u središtu Rijeke postavio je svjetlosnu instalaciju ‘Refugees will come’, koja se dotiče migracija, kao jedne od važnih tema programa EPK. Kao vizualna poezija, natpis će u noćnim satima svijetliti i moći će se vidjeti s više lokacija u gradu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!