16:12 / 24.12.2019.

Autor: Damir Ravlić/V.M./HRT

HNK Split koncertom protiv komercijalizacije adventa

-

-

Foto: - / -

Zbor Hrvatskog narodnog kazališta Split održao je sinoć tradicionalni Božićni koncert s programom koji je rezultat želje da se Božiću vrati dostojanstvo koje mu pripada, u ovo vrijeme kada je advent toliko komercijaliziran.
Zbor Hrvatskog narodnog kazališta Split održao je sinoć tradicionalni  Božićni koncert s programom koji je rezultat želje da se Božiću vrati dostojanstvo koje mu pripada, u ovo vrijeme kada je advent toliko komercijaliziran.

Gregorijanskim koralom ‘Dijete nam je rođeno’ otvoren je Božićni koncert, kojim je ravnao maestro Frane Kuss. Izveden je repertoar božićnih napjeva koji se ne mogu često čuti u Splitu.

- To je jedan dugački presjek zborske glazbe - od srednjeg vijeka pa do 21. stoljeća, ističe Kuss.

Kao solisti, nastupili su prvakinja splitske Opere mezzosopranistica Terezija Kusanović, tenor Goran Velić, bariton Joško Tranfić te orguljašica Borna Barišić.

- Božić kao vrijeme je radosno i budi u ljudima posebno raspoloženje, pa tako i božićni koncert s pjesmama koje bude radosnu vijest i one bude posebnu radost kod ljudi koji ih pjevaju i slušaju, napominje Terezija Kusanović.

Potkraj godine HNK Split uvijek nudi vrhunske koncertne naslove, ovaj put šest je izvedbi: Ono što mene veseli je da su i za ovu izvedbu rasprodane sve karte kao i za 3 novogodišnja koncerta koji su tradicionalno tri zadnje izvedbe u godini, poručuje voditelj odnosa s javnošću HNK-a Split Davor Vuković.

Svi koji sinoć nisu mogli doći na koncert imat će priliku u drugoj izvedbi 27. prosinca u konkatedrali sv. Petra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!