HRT-ovi novinari i urednici i ove godine dobili nagrade HND-a "Marko Polo"

10.12.2022.

20:29

Autor: Dnevnik/HRT/R.S.

Nagrada "Marko Polo"

Nagrada "Marko Polo"

Foto: HTV / HRT

Hrvatska udruga turističkih novinara i putopisaca u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom i ove je godine dodijelila nagrade i priznanja "Marko Polo" za najbolje putopisne reportaže te za promicanje turističkih i kulturnih vrijednosti u medijima. Među laureatima su HRT-ovi novinari i urednici. 


Daria Marjanović nagrađena je za promociju Hrvatske u emisiji "Alpe - Dunav - Jadran", Zrinka Turalija za promociju kulturne baštine u emisiji "Vijesti iz kulture" te Hrvoje Gunjača za reportažu o prirodnim i turističkim potencijalima Knina. 


- Znate što mi je najdraže, kad su me nazvali i rekli u čemu je stvar, ja kažem a pa to 40 godina emisije, i kaže kolegica, a nismo uopće imali pojma da je 40 godina emisije kad je žiri donio tu odluku. Mislim da to puno govori i da je to za emisiju, međunarodni magazin Alpe - Dunav - Jadran, jedno od zaista krasnih priznanja, za HRT Dnevnik rekla je Daria Marjanović, dobitnica Grand Prix nagrade za emisiju Alpe - Dunav - Jadran.


- Kada su Vijesti iz kulture u pitanju, onda je to 3,5 tisuće minuta programa u jednoj godini samo u jednoj emisiji moram reći samo na Hrvatskoj televiziji, kazala je Zrinka Turalija, dobitnica nagrade Marko Polo za emisiju Vijesti iz kulture.


- To je jedno priznanje koje stvara mozaik zapravo zadovoljstva uz naravno sve one dobre riječi koje dobijete, ako ih dobijete, od gledatelja koji su u cijeloj ovoj priči u našem poslu nama najvažniji, rekao je Hrvoje Gunjača, dobitnik nagrade Marko Polo za reportažu Knin grad na 7 rijeka
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!