08:42 / 22.05.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Hrvatski festival jednominutnih filmova

-

-

Foto: - / -

Ovaj festival njeguje specifičnu formu - jednu minutu koja je, bez obzira na žanr, itekako izazovna i poticajna za kreativnost autora.
Smatrate jednominutnu filmsku formu izazovnom, zanimljivom i kreativnom? Oduvijek Vas je zanimalo štose  može snimiti u jednoj minuti? Svakako posjetite Festival jednominutnih filmova koji počinje sutra u Požegi.

Riječ je o najstarijem međunarodnom filmskom festivalu u Republici Hrvatskoj. Ovaj festival njeguje specifičnu formu - jednu minutu koja je, bez obzira na žanr, itekako izazovna i poticajna za kreativnost autora.

Programom "Minuta u vašem gradu" jednominutni filmovi su 2004. prikazani veleposlanicima pri UNESO-u u Parizu, u gradovima dvadeset zemalja na tri kontinenta, kao i u brojnim hrvatskim gradovima i festivalima.

Osim projekcije Službenog programa festivala koji se u Požegi prikazuje 25.05.2018. na više lokacija, bit će otvorena izložba fotografija tri grada Požeštine snimljene milenijskom kamerom Šime Strikomana.

Osim po odličnom filmskom programu, ova godina posebna je po tome što je ovogodišnji predsjednik žirija Oscarovac Allan Starski, scenograf poznat po svom radu u filmovima Šindlerova lista, Pijanist, Oliver Twist i brojnim drugim te uskoj suradnji s Stevenom Spielbergom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!