Humanitarna aukcija za pomoć medicinskom osoblju OB Dubrovnik

13:21 / 16.11.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/M.Š./HRT

Ana Obradović Skračić

Ana Obradović Skračić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Nakon što se iz prve ruke, oboljevši od COVID-a, uvjerila u žrtvu koju podnosi medicinsko osoblje COVID odjela dubrovačke Opće bolnice, Dubrovkinja Ana Obradović Skračić odlučila je organizirati humanitarnu akciju, da im barem malo pomogne. 

U petak je uspješno održana humanitarna večera, a u nedjelju će se održati humanitarna aukcija slika, kojoj su se rado odazvali i 90-ak svojih djela poklonili deseci dubrovačkih umjetnika.

- Kako sam i sama ležala s teškim simptomima nekih 13 dana na odjelu u OB Dubrovnik, tamo sam vidjela u kakvim se uvjetima ustvari radi i kako naše medicinsko osoblje radi u nemogućim uvjetima. Sada smo počeli s humanitarnom akcijom, ističe Ana Obradović Skračić.

- Kuhali su sugrađani, sa svih smo se strana snalazili, sve je proteklo u najboljem redu, govori o događaju u petak.

Nadamo se da će mediji dobro popratiti humanitarnu aukciju u nedjelju.

- Licitacijom se nadam da ćemo doći sredstava koja su doista neophodna COVID odjelu. 

Andrea Batinić Ivanković, kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik kaže da se odazvalo 80-ak umjetnika. 

- Radi se o dubrovačkim umjetnicima, po prvi puta na jednom mjestu su se ovako okupili i donirali svoje slike. Puno je različitih stilova i tehnika slikanja, imamo osim slika i nekoliko skulptura. Mislim da će biti jako poticajno i zahvaljujem svima što su donirali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!