20:34 / 12.03.2019.

Autor: V.M./HRT

Humanitarna svečanost harfe

-

-

Foto: - / -

11. Svečanost harfe, kojom se ove godine želi pomoći djevojkama bez obiteljske skrbi održat će se u nedjelju, 17. ožujka, u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski.
11. Svečanost harfe, kojom se ove godine želi pomoći djevojkama bez obiteljske skrbi održat će se u nedjelju, 17. ožujka, u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski.

Prihodom od koncerta ZONTA klub Zagreb želi pomoći djevojkama bez obiteljske skrbi koje nakon 18. godine žele nastaviti obrazovanje i ostati u karmelićanskom Domu sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu.

Osim dobrotvornog aspekta, koncerti 'Svečanost harfe' su jedinstveni i zbog toga što na njima nastupa orkestar 'Tisuću žica' koji okuplja više od 20 harfista iz Hrvatske, koji uz goste izvode poznate klasične i moderne melodije, ističu organizatori.

Pogledajte nastup članice Hrvatskog orkestra harfi Biserke Krčelić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:Umjetnička voditeljica projekta je docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Marija Mlinar koja će na vrlo zanimljiv i poučan način posjetitelje tijekom koncerata upoznati s harfom i razvojem harfe kao instrumenta, napominju organizatori koji najavljuju i posebne goste Zdenku Kovačiček i Adama Končića.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska 'Svečanost harfe' najavile su Jadranka Mustajbegović iz Udruge Zonta te profesorica harfe u glazbenoj školi 'Vatroslav Lisinski' i članica Hrvatskog orkestra harfi Biserka Krčelić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!