Spektakl na Prisavlju! Veliki humanitarni koncert za Glazbenu školu Frana Lhotke

21.06.2021.

20:45

Autor: HRT

Humanitarni koncert za Glazbenu školu Frana Lhotke

Humanitarni koncert za Glazbenu školu Frana Lhotke

Foto: Screenshot / HTV

Iza nas je prekrasna humanitarna večer u kojoj su gledatelji imali zadnju riječ. Humanitarni koncert za Glazbenu školu Frana Lhotke u Sisku na pozornicu na Prisavlju doveo je brojne vrhunske glazbenike koji su svojim umijećem spojili humanost i glazbu. Profesori i učenici glazbene škole već su izrazili zahvalnost svim gledateljima koji su im pozivom na humanitarni broj omogućili kupnju glazbenih instrumenata te samim time ostvarenje glazbenih snova. Pozivom na broj 060 9003 sve do 28. lipnja možete donirati za glazbenu školu.

- Ne mogu vjerovati što se događa, zahvaljujem se svim glazbenicima, Hrvatskoj glazbenoj uniji, Hrvatskom društvu skladatelja, a naročito Hrvatskoj radioteleviziji, ovo izgleda stvarno fantastično! Jedva čekamo da kupimo nove instrumente i onda ćemo cijeli orkestar zamijeniti s našim učenicima! - rekao je Tomislav Ivšić, ravnatelj glazbene škole Frana Lhotke.

Prijenos koncerta mogli ste pratiti na Prvom programu HTV-a, Drugom programu Hrvatskog radija te na našim društvenim mrežama, službenom YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije i Facebook stranici HRT Vijesti:

Koncert je ujedno i glavni događaj prvog dana humanitarne akcije #Zajednozaglazbenu kojom želimo pomoći svim polaznicima GŠ Frana Lhotke u Sisku i Petrinji. Učenici glazbene škole, mladi ljudi koji tek otkrivaju svijet glazbe, organizirajući koncerte pred svojom školom nekoliko dana nakon velikog potresa, pokazali su nam što znači voljeti glazbu te kako znaju da glazba u njihovom gradu ne smije utihnuti. Humanitarnim koncertom oni veliki, stariji i poznati glazbenici zahvalili su mladim ljudima iz Siska i Petrinje na najljepši način: izvodeći glazbu za njih!

Dakako, u humanitarne svrhe s ciljem da potaknu sve nas da telefonskim pozivom osiguramo novac za kupnju instrumenata koji su im potrebni. Znamo da vrijeme pandemije nije bilo sklono glazbenicima ali i ovaj put željeli su svoju umijeće, ljubav i vrijeme darovati djeci. Svojim nastupima pokazali su nam što znači živjeti glazbu, voljeti glazbu i pomoći glazbom. Pomogli su mnogi, zapravo svi kojima smo uputili poziv za koncert!

Na velikoj sceni na Prisavlju nastupili su Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, bend pod ravnanjem Nikše Bratoša, a uživali smo i u izvedbama Vanne, Renate Sabljak, Josipe Lisac u suradnji s bendom Hladno pivo, vokalnog ansambla L.I.P.E iz Siska, Tereze Kesovije, Zsa Zsae i Hilsona Mandele, Albine Grčić, Massima, Ervina Baučića, Gibonnija, Petrita Çekua, Damira Urbana i 4, Nene Belana te bendova Psihomodo Pop, Detour i Hladno pivo.

Svoj glazbeni pozdrav poslali su iz Splita Doris Dragović, Zorica Kondža, Tedi Spalato i Ante Gelo, iz Osijeka Pero Galić, Goran Bošković, Nera Mamić, Kruno Dražić, Šima Jovanovac, Drago Laban, Branimir Jovanovac, Franjo Sarić, iz Dubrovnika klapa Kaše, Silente, Dora Kamber i Pero Škobelj, iz Pule Bruno Krajcar, Alen Vitasović, Edi Maružin, Gabi Galanta, a Olja Dešić i Vlado Simčić Vava okupili su riječke rockere svih generacija koji zajedničkom izvedbom pjesme "Ajmo, Rijeka" šalju  glasan poziv zajedno za glazbenu školu, zajedno za nove mlade ljude iz GŠ-a koji će nam se pridružiti na koncertu.

Majstor rasvjete bio je Marko Foretić, redatelj Tihomir Žarn, za scenografiju je bio odgovoran Igor Juras, a kroz program su vas vodili Duško Ćurlić i Ivan Vukušić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!