Hvarska povijest mjesta na koje i kraljevi idu pješice

07.02.2018.

13:17

Autor: VIK / V.M.

default error photo
Svojevrstan spomenar o onom mjestu koje posjećujemo svakoga dana, a na koje i kraljevi idu pješice, napravio je dugogodišnji novinar Damir Carić u svojoj knjizi simboličnog naziva „Dobri naši zahodi“.
Svojevrstan spomenar o onom mjestu koje posjećujemo svakoga dana, a na koje i kraljevi idu pješice, napravio je dugogodišnji novinar Damir Carić u svojoj knjizi - moglo bi se reći jedinstvenoj u domaćoj literaturi - simboličnog naziva „Dobri naši zahodi“.

Istražujući njihovu povijest na otoku Hvaru, Carić iznosi mnoge životne anegdote, ali i uspomene koje su i bolne i humoristične, a knjiga nas, kaže autor, rješava problema srama da govorimo o stvarima koje su ljudske.

Pisao sam kroz osobna iskustva - od mog djetinjstva, pa preko cijelog svijeta, a onda sam se na kraju vratio u Dol sa svojom pričom o zahodima. I glavni moto cijele priče je "Kad znaš što si, nemoj se oholiti“, tako piše na vratima zahoda Petra Hektorovića iz 1553. godinerekao je autor knjige Damir Carić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!