Zdenka Badovinac nova ravnateljica MSU-a

18.01.2022.

19:56

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/T.D.

Zdenka Badovinac

Zdenka Badovinac

Foto: Dnevnik / HRT

Zdenka Badovinac, slovenska kustosica svjetskog ugleda, imenovana je novom ravnateljicom zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, nakon što je tu ustanovu šest mandata, pune 24 godine, vodila Snježana Pintarić. 

Zdenka Badovinac bila je na čelu Muzeja suvremene umjetnosti Metelkova i Moderne galerije u Ljubljani od 1993. do kraja 2020., a potpisuje niz velikih međunarodnih izložbi i suradnji. 

- Jako sam bila uzbuđena i počašćena kad sam dobila vijest da me gospodin Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, imenovao za ravnateljicu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, na prijedlog Vijeća tog istog muzeja - muzeja koji ima jednu od najboljih zbirki u centralnoj Europi. Jako se veselim suradnji s kolegama iz muzeja i s cijelom umjetničkom i intelektualnom scenom u Zagrebu, rekla je Zdenka Badovinac, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!