12:42 / 11.10.2018.

Autor: V.M./B.K./D.I./HRT

Intervju: akademik Luko Paljetak

-

-

Foto: - / -

Luko Paljetak dobitnik nagrade Društva prevodilaca 'Josip Tabak' za životno djelo, ali čime god se taj izvrsni umjetnik bavio, Chaucerovim 'Canterburyjskim pričama' ili 'Miševima i mačkama na naglavačke', sve u njegovu djelu uspravno je i na mjestu.
Akademika Luku Paljetka nemoguće je opisati u nekoliko riječi. U dopisu Društva hrvatskih književnih prevodilaca uz njegovo ime dodali su: pjesnik za odrasle i djecu, prozni i dramski pisac, redatelj, prevoditelj, književni povjesničar, esejist i feljtonist.

Taj je dopis važan jer nas obavještava kako je Luko Paljetak dobitnik nagrade Društva prevodilaca 'Josip Tabak' za životno djelo, ali čime god se taj izvrsni umjetnik bavio – bio to izniman prijevod Chaucerovih 'Canterburyjskih priča' ili zbirka za djecu 'Miševi i mačke naglavačke', sve u njegovu djelu uspravno je i na mjestu.

Pogledajte razgovor s akademikom Paljetkom emitiran u emisiji Pola ure kulture, koju možete pratiti srijedom na HRT1 te na multimedijskoj usluzi HRTi u svako doba:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!