10:47 / 22.05.2019.

Autor: Tamara Džebić Šaljan/V.M./HRT

Intervju: Tomislav Mužek nakon minhenskog Ere

-

-

Foto: - / -

Kako je protekao nastup, te kako su tekle pripreme otkrio nam je, nakon povratka iz Münchena, naš proslavljeni tenor Tomislav Mužek kojem je to bio dvostruki debi: prvi je put pjevao Eru, ali i jednu hrvatsku operu, uopće.
Naš najveći glazbeni ponos i naša najizvođenija i najprevođenija opera – 'Ero s onoga svijeta' Jakova Gotovca u nedjelju je bila koncertno izvedena u Münchenu.

U izvedbi na hrvatskom jeziku sudjelovali su Minhenski radijski orkestar, Zbor HRT- a i najveće hrvatske operne zvijezde, među kojima i Tomislav Mužek u naslovnoj ulozi.

Nastup u slavnom Prinzregententheateru bio je ispraćen ovacijama, koncert je sniman i bit će objavljen na nosaču zvuka, a taj je događaj neprocjenjiv je za pozicioniranje hrvatske kulture u svijetu.
'Ero' oduševio publiku u Münchenu Kako je protekao nastup, te kako su tekle pripreme otkrio nam je, nakon povratka iz Münchena, naš proslavljeni tenor Tomislav Mužek kojem je to bio dvostruki debi: prvi je put pjevao Eru, ali i jednu hrvatsku operu, uopće.

Gostujući u Vijestima iz kulture Mužek je najavio i nedjeljni koncert u dvorani Lisinski gdje nastupa 'Mužek i trio' - publika će ga, naime, moći vidjeti u nesvakidašnjoj ulozi s pomalo neočekivanim repertoarom naslovljenim 'Sve samo ne opera':

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!