19:23 / 17.07.2018.

Autor: T.V./HRT

'Iron man' iz Požeške kotline - ratnik, trgovac i političar

-

-

Foto: - / -

'Iron man' iz Požeško-slavonske županije bio je odličan trgovac i političar, pio je pivo ali nije igrao nogomet. Barem tako tvrde arheolozi koji i ovoga ljeta istražuju lokalitete iz željeznog doba u Kaptolu i Vetovu kraj Požege.
'Iron man' iz Požeško-slavonske županije bio je odličan trgovac i političar, pio je  pivo ali nije igrao nogomet. Barem tako tvrde arheolozi  koji i ovoga ljeta istražuju lokalitete iz željeznog doba u Kaptolu i Vetovu kraj Požege. Dio je to velikog europskog projekta kojemu je cilj baštinu pretvoriti u turistički proizvod. Ne prestaju uzbuđenja na nalazištima iz željeznog doba u Požeško-slavonskoj županiji - otkriven je vrijedan ratnički grob sa sačuvanim oružjem. 

Lokalitet ponad Kaptola otprije je prepoznat i u svjetskim okvirima. Kad je ispod bujne vegetacije modermim  tehnologijama otkriveno uređeno naselje bila je to prava senzacija. Jer 'iron man' iz Požeške kotline ne samo da je bio odličan ratnik i trgovac, nego i političar:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!