10:47 / 07.05.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Ivan Meštrović u Ljubljani

-

-

Foto: - / -

Oko pedeset je djela iz različitih zbirki prikupljeno u galeriji ljubljanskog Cankarjevog Doma. Izložba je otvorena do 20. svibnja.
"Bio je vrlo sramežljiv čovjek. Zato je zapravo zanimljivo što je izradio toliko ženskih aktova", rekao je dr. Mate Meštrović, sin hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, prigodom nedavnog otvaranja izložbe njegova oca u susjednoj Sloveniji.

Naime, oko pedeset je djela iz različitih zbirki prikupljeno u galeriji ljubljanskog Cankarjevog Doma. Izložba pod naslovom "Ivan Meštrović: tjelesnost i erotika u kiparstvu" otvorena do 20. svibnja ove godine, u cijelosti je posvećena upravo tome aspektu bogatog opusa umjetnika koji je proslavio hrvatsko kiparstvo širom svijeta.

Autor postava, arhitekt Filip Beusan, također dolazi iz Hrvatske. Vijest RTV Slovenije prenosi međunarodni magazin Alpe Dunav Jadran.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!