16:54 / 18.01.2019.

Autor: Ž.LJ./E.L.S./HRT

Izložba "Art terapijski procesi"

-

-

Foto: - / -

Jurica ima još mnogo planova. No o njima ne želi još govoriti. Barem dok traje izložba u Kneževoj palači, do 24. siječnja.
Jedinstvena izložba "Art terapijski procesi" otvorena je u zadarskoj Kneževoj palači. Ovo je prva izložba ovakve tematike u Hrvatskoj na kojoj su izloženi likovni  radovi 34-godišnjaka s Downovim sindromom Jure Milina. Jure se uz likovne radove predstavio i svojom poezijom.

Puno je puta do sada trideset četverogodišnji Jurica zaslužio pljesak. Kao sportaš, dok je kao plivač ostvarivao vrhunske rezulate, odnedavna i u taekwondou, no isto tako i za svoju poeziju i slike.

Art terapija dio je Juričina života posljednjih 8  mjeseci.

- To je divna terapija zato što je to psihoterapija koja nije invanzivna jer koristi likovno izražavanje  i stvaranje, cijeli kreativni proces da bi se terapija dogodila, kaže Magdalena Penović, specijalizantica ART-terapije.

A Jure, mladić snažna duha, odličan je polaznik - sretan otvoren, spreman raditi. Dio posla obavljenog na terapijama, vidi se i na izložbi postavljenoj u Kneževoj plači.

Iako bogatog životnog iskustva, Jurica ima još mnogo planova. No o njima ne želi još govoriti. Barem dok traje izložba u Kneževoj palači, do 24. siječnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!