Izložba likovne kolonije Paradiso na otoku Rabu

10.01.2018.

17:22

Autor: Vesna Zovko/M.Š.

-

-

Foto: - / -

U galeriji Makek u Zagrebu otvorena je izložba djela nastalih u likovnoj koloniji Paradiso na otoku Rabu.
U galeriji Makek u Zagrebu otvorena je izložba djela nastalih u likovnoj koloniji Paradiso na otoku Rabu.

Na popularnom zagrebačkom Tomislavcu, dašak Mediterana u galeriji Makek. Vrijedna likovna djela, koja su stvarana u međunarodnoj likovnoj koloniji Paradiso na Rabu, s potpisima dvadeset i dvoje umjetnika iz cijeloga svijeta. Za ljude koje umjetnost zanima to je ugodno iznenađenje i svojevrsna poslastica, ljudi se ugodno iznenade kada vide da ima ovdje djela autora iz gotovo cijeloga svijeta,  otkriva voditelj galerije Zlatko Makek.

Tijekom proteklih 17 godina, otkada djeluje kolonija na Rabu, likovne tragove ostavilo je tristotinjak likovnih umjetnika. Ova izložba predstavlja samo dio recentnih radova koje karakteriziraju raznolikost, inovativnost, a inspirirana su ljepotama otoka na kojem su nastali... Kolonija okuplja akademske likovne umjetnike međunarodnog ugleda, a njihova djela su prozorčići u dio onoga što se trenutačno događa u suvremenoj likovnoj umjetnosti. Uglavnom na kolonijama participiraju vrhunski umjetnici kojima se ne nameće ništa, kojima se ni ne može nametnuti  ništa. Zanimljiv je to zajednički rad, vrlo zanimljiva interakcija koja obogaćuje i nas koji smo dio te organizacije, ali nadasve umjetnike,  ističe Sanda Stanaćev Bajzek, povjesničarka umjetnosti

Ovi svojevrsni likovni otočići u galeriji Makek izloženi su sve do ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!