21:11 / 22.09.2019.

Autor: Ivana Antunović Jović/M.B./P.F./HRT

Izložba Marine Abramović u Beogradu

-

-

Foto: - / -

Proslavila se radikalnim performansima tijekom kojih je padala u nesvijest, rezala se noževima, mjesecima hodala s umjetnikom Ulayem po Kineskom zidu. Na ovoj izložbi zaokružila je svoj umjetnički put.
U Muzeju suvremene umjetnosti u Beogradu otvorena je retrospektivna izložba "Čistač" svjetski poznate konceptualne umjetnice Marine Abramović.  

Iznimno emotivno Abramović je doživjela povratak u rodni grad. Proslavila se radikalnim performansima tijekom kojih je padala u nesvijest, rezala se noževima, mjesecima hodala s umjetnikom Ulayem po Kineskom zidu. Na ovoj izložbi zaokružila je svoj umjetnički put. 

Abramović je magistrirala u Zagrebu kod Krste Hegedušića, a Tomislav Gotovac otkrio joj je mnoga važna umjetnička djela. Beogradska izložba posljednja je postaja europske turneje umjetnice koja se svojim tijelom već davno upisala u povijest svjetske umjetnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!