Izložbom "Izolirani" obilježili 138. rođendan ŠPUD-a

12.12.2020.

12:19

Autor: Dominique Bratović-Vela/HRT

default error photo
Iako je mnogim učenicima i profesorima bilo teško raditi priručnim sredstvima, u skučenom prostoru - kretivnost je nadvladala teškoće, ističu.
Ni zatvaranje u proljeće ni potres, koji ih je primorao da se privremeno isele, nisu zaustavili učenike i profesore zagrebačke Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u organizaciji tradicionalne izložbe radova. 138. rođendan škole obilježili su izložbom radova nastalih u izolaciji u Pogonu Jedinstvo, prigodno nazvanom - "Izolirani".

Budući kipar Fran Marko u kamenu je pokazao negdašnji težak život Šestinčanki iz svog kraja.

Budući arhitekt Fran Petar Domljan u izolaciji je snimio video o predrasudama kojim je osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju.

- Tematski su obrađivali i potres i izolaciju što je njima pomoglo da čak i lakše prihvate tu situaciju, ističe njihov nastavnik crtanja i slikanja Andro Grdinić.

Iako je mnogim učenicima i profesorima bilo teško raditi priručnim sredstvima, u skučenom prostoru - kretivnost je nadvladala teškoće, ističu.

Zajedničkom izložbom učenika i profesora u Pogonu Jedinstvo obilježit će se 138. rođendan škole oštećene u potresu.

Nadaju se, za 2 godine, sve što mogu pokazat će u obnovljenoj školi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!