11:48 / 19.08.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Izuzeće od pravila za Nicole Kidman izazvalo bijes u Hong Kongu

Nicole Kidman

Nicole Kidman

Foto: Danny Moloshok/File Photo / REUTERS

Odluka hongkonških vlasti da omoguće holivudskoj glumici Nicole Kidman izuzeće od pravila karantene dok snima seriju o životima bogatih iseljenica koju financira Amazon izazvala je bijes javnosti.

Kinesko financijsko središte provodi neke od najstrožih mjera karantene u svijetu, pristup koji je omogućio mali broj zaraženih, no zbog kojega su mnogi stanovnici odsječeni od svojih rođaka u inozemstvu zadnjih 18 mjeseci.

Posjetitelji iz visokorizičnih zemalja moraju ostati u hotelskoj karanteni 21 dan, dok iz zemalja niskog rizika hotelska karantena traje 7 dana, uz 7 dana samoizolacije nakon toga.

No Nicole Kidman (54) dopušteno je da zaobiđe ta pravila.

Hongkonški ured za trgovinski i gospodarski razvoj potvrdio je da je australskoj glumici i ostalim članovima filmske ekipe dopuštena iznimka kako bi "obavili određeni profesionalni posao".

Te osobe moraju obaviti tri testa na koronavirus tijekom dva tjedna nakon dolaska.

Gradski tabloidi prate Kidman u stopu otkad je doletjela privatnim avionom u četvrtak iz Australije, uključujući kupnju dva dana nakon dolaska i kasnije snimanje u gradskoj četvrti Sai Wan.

Kidman je najavljena kao izvršna producentica emisije "Expats", temeljene na knjizi Janice YK Lee, objavljenoj 2016. o životima triju Amerikanki u gradu.

Popularna Facebook grupa potpore ljudima u karanteni u Hong Kongu također je puna ljutitih komentara o tome kako mnogi lokalni i strani stanovnici zbog pravila gotovo dvije godine ne mogu vidjeti svoje rođake u inozemstvu.

Elizabeth Quat, prokineska zastupnica, rekla je da je "zabrinuta zbog iznimke u pravilima karantene koju su vlasti omogućile glumici Nicole Kidman" te da je primila mnogo pritužbi od stanovnika Hong Konga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!