19:08 / 26.11.2019.

Autor: Ivana Antunović Jović/Gordan Nuhanović/V.M./HRT

Izvan formata: ljepota knjige

U studiju Hamper

U studiju Hamper

Foto: - / -

Vizualna komunikacija dizajna često se svodi na prodaju proizvoda. S knjigama su stvari drugačije. O oblikovanju knjiga razgovarali smo s književnom zvijezdom Majom Lunde, članovima studija Hamper te Narcisom Vukojević i Markom Golubom.
Vizualna komunikacija dizajna često se svodi na prodaju pojedinog proizvoda. S knjigama su stvari drugačije, jer one prodaju priče.

Knjige predstavljaju dio same biti kulture te time nadilaze vremenska ograničenja, pa smo tu temu podrobno analizirali u emisiji Izvan formata u kojoj smo o temi vizualnog oblikovanja knjiga razgovarali s grafičkom dizajnericom Narcisom Vukojević te kritičarom dizajna i kustosom Markom Golubom. Pogledajte dio razgovora:

O važnosti i oblikovanja knjiga u emisiji Izvan formata razgovarali smo i s norveškom književnom zvijezdom Majom Lunde:

Emisiju Izvan formata posvećenu ljepoti knjige pogledajte na usluzi HRTi, neka od legendarnih dizajnerskih rješenja naših autora potražite u foto-galeriji, a u reportaži iz emisije - uz kadrove s tematske izložbe u Hrvatskom dizajnerskom društvu - otkrivamo zašto iz zagrebačkog studija Hamper izlaze neke od najljepše dizajniranih knjiga:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!