12:27 / 10.03.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/IMS/HTV/HRT

Jazz orkestar HRT-a i Lenart Krečič

Lenart Krečič na probi s Jazz orkestrom HRT-a

Lenart Krečič na probi s Jazz orkestrom HRT-a

Foto: Marija Štilinović / HRT

Koncert koji bi mogao privući ne samo ljubitelje jazza već i puno širu publiku očekuje nas večeras na Trećem programu Hrvatske televizije i Hrvatskog radija. 

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) ugošćuje slovenskog saksofonista, aranžera i skladatelja Lenarta Krečiča. Svestrani glazbenik među svoje aktivnosti ubraja i popravljanje saksofona te umjetničku koordinaciju Big Banda Slovenske radiotelevizije.

Ekipa Vijesti iz kulture zavirila ja na njihovu probu u studiju Anton Marti iz kojeg će publika večeras od 20 sati ispred malih ekrana ili uz radioprijamnike slušati pop balade, sambu, soul, funk, latino zvuk te afričke ritmove, i sve to u sjajnim aranžmanima Lenarta Krečiča.

- Moramo se vratiti na sam početak, znači, korijen jazza je iz Afrike, tako da cijela muzika je postavljena na afričkom ritmu. Sva muzika danas američka ili kako je već nazivamo koja ima beat, forward motion, sve ima zapravo afričke korijene – kazao je Miron Hauser, umjetnički voditelj i dirigent Jazz orkestra HRT-a. 

- Sedam pjesama je mojih, jedna je aranžman. Ovih sedam pjesama sam skladao već u 2015. dok sam prvi put svirao s Big Bendom. Sad sam preradio ove aranžmane pošto je to i drugi bend. Puno mi je lakše svirati i samo uživati u muzici, dečki su se odlično pripremili tako da, baš će biti gušt – zaključio je Lenart Krečič, saksofonist i skladatelj


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!