Jazz orkestar HRT-a koncertom u čast Ive Robića otvara Glazbene dane HRT-a 2020.

28.02.2020.

13:51

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

default error photo
Prijenos koncerta emitirat će se na Prvom programu Hrvatske televizije i Drugom programu Hrvatskog radija s početkom u 20:05 sati iz dvorane Centra Gervais u Opatiji.
Svečanim koncertom "Samo jednom se ljubi – sjećanje na Ivu Robića" u izvedbi Jazz orkestra HRT-a s gostima pjevačima i izravnim HRT-ovim prijenosom večeras počinju ovogodišnji Glazbeni dani HRT-a u Opatiji.   

Prijenos koncerta emitirat će se na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) i Drugom programu Hrvatskog radija (HRA2) s početkom u 20:05 sati iz dvorane Centra Gervais u Opatiji.

Tim je povodom danas u Opatiji održana konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, HTV-ova urednica prijenosa koncerta Samo jednom se ljubi – Sjećanje na Ivu Robića, Miron Hauser, šef dirigent Jazz Orkestra HRT-a, Jadranka Ćubrić, počasna predsjednica Hrvatske glazbene unije Primorsko-goranske županije i Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

- Nakon što smo prošle godine na velika vrata vratili Doru u Opatiju, ove godine smo otišli i korak dalje te smo u studenom prošle godine s Gradom Opatijom potpisali dvogodišnji ugovor o njihovom domaćinstvu našim Glazbenim danima HRT-a. Kruna toga je upravo Dora - izbor hrvatske pjesme i predstavnika za Pjesmu Eurovizije 2020. čiji će ovogodišnji pobjednik ili pobjednica u svibnju predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu, rekao je Glavni ravnatelj HRT-a.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja zbog Glazbenih dana HRT-a.

- Opatija je ostvarila svoj san i ovih je dana postala pravi medijski centar. Zahvaljujem HRT-u na tome što je izabrao naš grad za svoje glazbene dane i nadam se da će iduće godine to prerasti u višednevnu manifestaciju, rekao je gradonačelnik.

Urednica prijenosa Snježana Nožinić osvrnula se na legendarnog Ivu Robića, kojem je i posvećena prva večer Glazbenih dana HRT-a.

- Riječ je o pjevaču i autoru koji je tijekom života ostvario impresivnu domaću, ali i međunarodnu glazbenu karijeru. Isto tako, dojmljiva je i njegova diskografska ostavština, kao i trag koji je ostavio na domaćoj zabavno-glazbenoj sceni i popularnoj kulturi druge polovice 20. stoljeća. Imajući to u vidu, nije bilo lako odabrati neke od njegovih najpoznatijih hitova, rekla je.

Uz Jazz orekstar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera pjesme će izvoditi Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljen, Gelatto Sisters i Ana Opačak.

Gledatelji i slušatelji javnog medijskog servisa te publika u dvorani tako će imati priliku uživati u bezvremenskim skladbama Ive Robića: Samo jednom se ljubi, Tebi grade moj, Ta tvoja ruka mala, Zbog čega te volim, Golubovi, Jabuke i trešnje, Jesenska ruža, Stranci u noći, Sedamnaestogodišnjoj, Tiho plove moje čežnje, „8“ Ching-Ching-Ching, More, moje Jadransko more, Mala djevojčica (Tata, kupi mi auto), kao i neizostavni Morgen i Serenada Opatiji.

Voditelj je Robert Ferlin, urednica Snježana Nožinić, redatelj Siniša Bulajić, a voditelj projekta Tomislav Štengl.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!