Je li zagrebačka Akademija dramske umjetnosti pred zatvaranjem?

12.04.2018.

14:48

Autor: V.M./J.J./HRT

-

-

Foto: - / -

Dekanica Akademije dramske umjetnosti Franka Perković upozorava na nagomilane probleme s kojima se ta institucija susreće u sustavu koji bi – kako komentira – polaznike akademije raselio po drugim zemljama.
Dekanica Akademije dramske umjetnosti Franka Perković upozorava na nagomilane probleme s kojima se ta institucija susreće u sustavu koji bi – kako komentira  – polaznike akademije raselio po drugim zemljama.

Franka Perković prošlog je tjedna javnosti poručila da je ta najveća umjetnička akademija u Hrvatskoj pred zatvaranjem.

Ako država želi imati njemačke pisce, engleske glumce ili francuske montažere, onda idemo u dobrom smjeru,  poručila je dekanica Perković aludirajući pri tom na komentar koji je na svoje upite prije desetak godina dobila od Državne revizije.Gostujući u emisiji u A forum na HRT3 dekanica je detaljno opisala s kojim se sve problemima susreće u državi koja, kako kaže, ne mari za umjetnost i kulturu, komentirala je i to što je Damira Borasa, usprkos svim aferama, Senat opet izabrao za rektora Sveučilišta u Zagrebu, a u emisiji se pojavila i jedna rola toaletnog papira iz prošlosti, koja je simbol i sadašnjosti visokog umjetničkog obrazovanja u Hrvatskoj:Cijeli razgovor s Frankom Perković pogledajte u snimci emisije A forum na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!