14:44 / 20.02.2018.

Autor: vm/HRT

Jedna od malobrojnih svjetskih trubačica nastupa u Zagrebu

Tine Thing Helseth (foto: Lisinski)

Tine Thing Helseth (foto: Lisinski)

Foto: - / -

U zanimljivom i atraktivnom svjetlu zagrebačkoj će se publici predstaviti Norvežanka Tine Thing Helseth koja će nastupiti sa Zagrebačkom filharmonijom.
U zanimljivom i atraktivnom svjetlu zagrebačkoj će se publici predstaviti jedna od malobrojnih trubačica u svijetu – Norvežanka Tine Thing Helseth koja će sa Zagrebačkom filharmonijom izvesti Koncert za trubu u Es-duru J. N. Hummela, kao i Izbor pjesama za trubu i orkestar E. Griega.

Mala (samo) po imenu (norv. Tine – maleno), a velika u svom nastupu i utjecaju koji ostavlja na publiku, Tine je umjetnica koja snagom, kreativnošću i slobodoumnim pristupom glazbi konstantno propituje žanrovske granice,  stoji u najavi koncerta norveške umjetnice koji će se održati u  petak, 23. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Surađivala je s mnogim svjetskim orkestrima, a redovito održava turneje sa svojim deseteročlanim ženskim puhačkim ansamblom tenThing nastalim 2007. godine. Veličina Tine Thing Helseth vidljiva je i u nominaciji za norvešku nagradu Grammy, čime je Helseth postala prvim klasičnim glazbenikom ikada nominiranim za tu nagradu.

Zagrebačkom filharmonijom ravnat će pijanist i cijenjeni talijanski dirigent Pier Carlo Orizio koji se ističe bogatom dirigentskom karijerom i suradnjom s nizom legendarnih glazbenih umjetnika. Maestro Orizio njeguje izniman interes za suvremenu glazbu, a od 2007. godine obnaša i funkciju umjetničkog ravnatelja Međunarodnog klavirskog festivala Brescije i Bergama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!