08:04 / 02.02.2018.

Autor: DJH

Jednina množine - simbol, znak, logo, brend

-

-

Foto: - / -

Dio te sada već povijesne građe predstavljen je u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu.
Svuda oko nas su brojni vizualni znakovi - poput našeg loga HRT-a - koje svakodnevno viđamo - pa i mnogo puta u danu, ali ne razmišljamo o tome - tko ih je stvorio.

Dizajner Boris Ljubičić svojim je radom prisutan u mnogim domovima već desetljećima; jer - još od 1970. stvara identitet i zaštitne znakove doista brojnih institucija, tvrtki, manifestacija i proizvoda. Dio te sada već povijesne građe predstavljen je u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu. Izložba je dio programske linije "Dizajniraje povijesti - historizacija dizajna".

Boris Ljubičić jedan je od aktivnih sudionika u afirmiranju struke dizajnera u Hrvatskoj, a sudjelovao je i u stvaranju dizajna nacionanog identiteta. Autor je vizualnog identiteta Hrvatske televizije. Svoje radove ovaj put izlaže pod zajedničkim nazivom: Jednina množine - simbol, znak, logo, brend.

Upoznajte Borisa Ljubičića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!