[JEDNO DJELO] Slika sizifovske sudbine čovjeka Bojana Mucka

28.02.2020.

18:25

Autor: Ana Marija Habjan i Evelina Turković/Jedno djelo/V.M./HRT

Bojan Mucko

Bojan Mucko

Foto: - / -

Bojan Mucko sedam je mjeseci, 2013. godine, izvodio performans: svuda je sa sobom nosio dva svežnja registratora koje je pronašao na hrpi krupnog otpada. Muckov rad 'Znakovi vremena' naše je ovotjedno 'Jedno djelo'.
Bojan Mucko sedam je mjeseci, od veljače do rujna 2013., izvodio svoj performans: svuda je sa sobom nosio dva teška svežnja registratora koje je pronašao na hrpi krupnog otpada. Muckov rad 'Znakovi vremena' naše je ovotjedno 'Jedno djelo'.

Bila je to slika sizifovske sudbine čovjeka opterećenog svakodnevnim administrativnim teretom, no ta besmislena, istodobno jednostavna i značenjski slojevita, ali i fizički teška akcija, pretvorila se s vremenom u socijalni eksperiment uključivanjem ljudi koji su umjetniku pomagali i situacija u kojima se našao.

Akcija je postala istraživanje odnosa umjetničkog i fizičkog rada u javnom prostoru.

Četvrtu sezonu ciklusa Jedno djelo premijerno emitiramo četvrtkom od 21,05 sati na HRT 3, na usluzi HRTi potražite arhiv serijala, a u nastavku pogledajte emisiju iz ciklusa Jedno djelo posvećenu radu Bojana Mucka 'Znakovi vremena':

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!