Jubilej mame patke

29.05.2018.

12:50

Autor: V.M./M.Nj./HRT

Desanka Virant

Desanka Virant

Foto: - / -

Punih 45 godina pedagoškog i umjetničkog djelovanja koreografkinja Desanka Virant proslavila je u Zagrebačkom kazalištu mladih plesnom produkcijom „Jubilej mame patke“.
Punih 45 godina pedagoškog i umjetničkog djelovanja koreografkinja Desanka Virant proslavila je u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) plesnom produkcijom „Jubilej mame patke“.

Desanka Virant posljednju je novu generaciju pačića izvela pred publiku i pokazala im kako to rade mame patke - barem one plesne.

Mislim da se čovjek mora roditi s tim afinitetom, mora imati u sebi ples, ritam i pokret. Mora to voljeti i živjeti s tim. Ples je možda odabrao mene, nisam zapravo sigurna tko je koga odabrao,  kaže koreografkinja i plesna pedagoginja ZKM-a Desanka Virant.

Od plesnog do plesnog broja - redale su se generacije. Svi su stigli kao pačići,a zahvaljujući kreativnom, predanom, umjetnički oslikanom pedagoškom pristupu Desanke Virant - mnogi danas aktivno stvaraju plesnu scenu, dok drugi u njoj znaju uživati.

Ova je produkcija bila puna plesa, no s nekim drugim predstavama koje gledam nisam zadovoljna. Imam osjećaj da tako može plesati bilo tko,  komentira nekadašnja voditeljica Studija za suvremeni ples Zaga Živković.

Nakon usavršavanja u svjetskim metropolama, Desanka Virant karijeru je gradila u Studiju za suvremeni ples. Otplesala je stotine predstava i televizijskih emisija, nakon čega je počeo i njezin koreografski rad.

Sudeći prema reakciji publike, nakon 4 i pol desetljeća ova mama patka zna plesne pačiće izvesti na pravi put.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!